Denne hjemmesiden tilhører Hans Kr. Lehmann

Min bokside

Katedraler i Europa

 

Frankrike

Whisky

Øl

Blues

 

På denne siden finner du noe av det jeg liker å holde på med. Du kan finne mange linker og kanskje noen gode ideer ???

Jeg er en typisk lesehest - det skal skje ganske mye spennende på TV dersom jeg legger vekk boken. Har derfor laget en egen bokside med bokomtaler og linker. 

 
Ellers liker jeg å reise !! Har vært i 31 land.  Favorittlandet mitt er nok

 

 
Her er det utrolig mange praktfulle steder. Maten er spennende - for ikke å snakke om vinen.  Foretrekker franske viner fremfor noen andre og i de  franske supermarkedene kan du finne et strålende utvalg sammen med  canard, lapin, pâte de campagne, jambon blanche, du brie et du vin. Vi har besøkt bl.a. Laon, Senlis, Noyon og Soisson - byer som ligger nord for Paris og som alle har betydelige katedraler.  Slike turer har gitt inspirasjon til en egen side om katedraler i Europa.

Men ellers må jeg si at Spania har rykket langt opp i rekken av favorittland - og da snakker jeg ikke om det Spania de fleste norske turister besøker. Nei - Nord Spania er stedet ! Kysten fra Bilbao mot Galicia med Costa da Morte er fantastisk. Dette sammen med baklandet er steder de færreste har vært. Et hvert besøk i denne delen av Spania må ende opp i et besøk i Santiago de Compostela:

 

   

 

 

Har også en forkjærlighet for whisky - men ikke sånn pjolter som de drakk i gamle dager. Jeg foretrekker den med is. Kjøpte nylig en flaske Bowmore - og da lå det en cd-rom øverst i esken. Det var en skikkelig informativ sak om hvordan whisky blir laget og om Hebridene der Bowmore Destillery ligger. Et åpenbart reisemål.

Her er en link til en veldig bra norsk whisky-side: www.onlymalts.com/v2/

 

Som mine vitale mål bærer preg av er jeg også en lidenskapelig elsker av øl. Av norske merker foretrekker jeg Mack, men drikker helst tysk, belgisk og nederlandsk øl. Jeg vil alltid huske den gang jeg gikk tur i bratte bakker i Moseldalen og det åpenbarte seg en liten restaurant der de serverte iskald Bitburg !!! Svuppet fra den spesielle korken på Grolsch-flaskene en varm sommerdag er heller ikke å forakte. Fra Grolsch-hjemmesider kan du laste ned en flott screen-saver.
 
Jeg er også glad i musikk. Tidligere hørte jeg mest klassisk og opera. Men etter at vi flyttet til Notodden er jeg blitt helt hektet på blues. Har hittil fått med meg 13 bluesfestivaler. BB King, The Fabulous Thunderbirds, Charlie Musselwhite, Big Jack Johnsen, R.L. Burnside, Hans Theesink, John Mayall og C. J. Chenier er noen av høydepunktene. BB Kings side inneholder noen musikkeksempler du kan laste ned. 

 

 

 
Et annet resultat av blues-interessen er at jeg tre ganger har besøkt Notoddens vennskapsby Clarksdale som ligger i

 

 
ja nettopp, Mississippi, USA. Staten er vel verdt et besøk - og jeg vil spesielt anbefale Oxford som må ha verdens mest sjarmerende bokhandel - for ikke å forglemme lunsjen med Green fried tomatoes på "Blind Jim".

 

Retur til index