Advents- og juledekorasjon

med blåbær lyng

Copyright Mormors julesider  

Av en god venninne fikk jeg et kjempefint tips til en dekorasjon som både kan brukes til adventspynt - og med litt enkle forandringer til juledekorasjon senere ; 

I store deler av landet er det fremdeles snøfritt. Ta en rask tur i skogen og plukk  litt blåbærlyng. Og finner du mose og kanskje noen små kongler også,  blir det ekstra fint.

De bare, grønne blåbær-risene er svært dekorative. Dersom du stikker dem ned i en oasis, eller liten vase - og gir dem vann, vil det komme fine, små lysegrønne blader.

Hvis du legger på et par små kongler og en liten lilla sløyfe el. lign. har du en flott adventsdekorasjon.  Dersom du passer på å vanne vil dekorasjonen holde seg lenge. 

Til jul kan du da  bytte ut den lilla fargen med noe rødt, for eks. en rød sløyfe, en liten nisse eller et par røde julesopper.

Noe som egner seg fint i slike dekorasjoner er tørkede appelsinskiver. Skjær appelsinen i ganske tynne skiver, legg dem på bakepapir på stekeplate. Sett ovnen på litt under 100 grader.               La skivene ligge i ovnen til de er helt tørre. Du kan styre mørkhetsgraden etter hvor lenge du lar dem ligge. 

 

 

 

Retur